Om mig

Jag är 41 år och bor i Umeå med sambo, tre barn samt en rottweiler som heter Buddah.

Jag blev färdig sjuksköterska 1995. Första året arbetade jag med demensutredningar och övergick sedan till att arbeta inom akut och planerad rehabilitering. 1999 läste jag till intensivvårdssjuksköterska.

Under 2000 till 2012 arbetade jag på allmän iva och fick ta hand om allt från små barn till vuxna. Förutom neurokirurgiska patienter vårdades också medicinska och kirurgiska patienter, samt barn från ett år och uppåt på avdelningen. Under åren på iva tog jag medicine magisterexamen i omvårdnad och arbetade med ett forskningsprojekt om taktil massage under ett år. Jag arbetade på iva fram till augusti 2012, då jag satte mig i skolbänken igen.

Denna gång för att läsa till journalist. Sista halvåret innan jag började journalistutbildningen var jag även facklig företrädare och skyddsombud.

Under mina år som sjuksköterska har jag fått vara med om hur förändringens vindar blåst genom organisationen. Det har varit en periodvis turbulent resa och har väckt många tankar hos mig. Jag hoppades länge på att det skulle bli bättre, det gör jag fortfarande, men jag insåg också att jag var tvungen att skaffa mig ett till ben att stå på. Ett annat yrke om jag inte skulle orka att fortsätta arbeta inom vården.

I min blogg kommer jag att skriva om sådant som jag läst och lärt när jag granskat vården utifrån, men också om mina tankar och funderingar på varför det är som det är i dag. Min förhoppning är att väcka tankar och reflektioner hos er som läser.