En period av spänning

Jag är tillbaka efter min tjänstledighet och fortsätter att arbeta i Norrlands inland med långt till sjukhus.

Nu är det högsäsong. Det känns, speciellt på helger. Vi har haft det relativt lugnt i början av veckan men nu torsdagen har vi varit igång i elva timmar. Det är långt från ett rekord men skulle det vara så varenda dag skulle jag inte kunna arbeta i beredskap 7 dygn i sträck.

Vi har lastat över till helikopter två gånger idag. Jag kan tänka mig att även helikopterpersonalen börjar känna av att det är högsäsong på riktigt. De har inte kunnat flyga till oss då lapplandsfjällen inte tillåtit att helikopter kunnat flyga hela vägen.

Under kort tid har jag vid två tillfällen beslutat att skicka ut sjukvårdsgrupp från våran lokala sjukstuga. Det har inte varit på grund av många inblandade eller stora olyckor. Nej, det har varit vanliga prio 1 larm med medvetslös vuxen. Vi kan inte göra så mycket när vi befinner oss 13 mil ifrån vårat larm. Vi kan ligga på med blåljus men det tar ändå över en timme. Med ett misstänkt hjärtstoppslarm så kan man nästan garantera att personen i fråga kommer att vara avliden när vi kommer på plats.

Det har varit ovanliga larm men väldigt intressanta och lärorika. Denna gång skyller jag på våran nya kollega som gick intro med oss idag. Jag är annars en person som inte drar på mig larm. Arbetar man med mig så får man räkna med att ha lite att göra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

     

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>